En belgisk man iscensatte sin egen begravning för att se hur folk reagerade.
En belgisk man iscensatte sin egen begravning för att se hur folk reagerade. - Foto: Christine Olsson & Tiktok/el.tiktokeur2

Pappa fejkade sin egen död – kände sig inte uppskattad: "Ingen ser mig"

En man från Belgien fick nog av att inte känna sig uppskattad av nära och kära längre. Istället valde han att iscensätta sin egen begravning för att se vilka som verkligen brydde sig om honom.


En man från den belgiska staden Liege fick nog av att aldrig bli inbjuden till middagar eller fester. Han bestämde sig, i samråd med sin familj och barn, för att ställa bekanta och närstående mot väggen genom ett spratt – som vissa nog skulle säga var att ta saker lite väl långt.

Den belgiska Tiktok-profilen David Baerten, inscensatte sin egen död och bjöd in till begravning, detta rapporterar brittiska The Times om. 

Återuppstod från de döda – ur en helikopter

Till och med dottern hakade på noterna och skrev ett känslosamt inlägg på sociala medier. 

”Vila i frid pappa. Jag kommer aldrig sluta tänka på dig”, skrev hon bland annat enligt tidningen. 

Innan ceremonin skulle ta sin början så stördes den av en helikopter som hovrade över ängen där de höll till. Plötsligt landade den och David Baerten steg ur, till synes återuppstånden från de döda. 

Gästerna sprang mot honom och slängde sig i hans famn. Det blev en minst sagt känslosam tillställning. Men alla gäster köpte inte helt och hållet in sig på att han fejkat sin egen död och krävde svar.

”Det jag ser i min familj smärtar mig. Jag blir aldrig inbjuden till något. Ingen ser mig. Vi har alla vuxit isär. Jag känner mig inte uppskattad”, säger han. 

Videoklippet där mannen anländer till sin egen begravning har blivit viralt och visats över 430 000 gånger, liksom en annan video som visar begravningsgästernas reaktioner, den har visats hissnande 1,4 miljoner gånger.

Kommentarsfältet fylls nu av människor som delar sina åsikter om den iscensatta begravningen. Vissa tycker att det rent ut sagt är fel gjort samtidigt som andra tycker synd om Baerten.

Foto: Skärmavbild Tiktok/el.tiktokeur2
Foto: Skärmavbild Tiktok/el.tiktokeur2

Andra väljer att uttrycka sorg över att han behöver gå så långt för att se vem som verkligen bryr som om honom. 

Foto: Skärmavbild Tiktok/el.tiktokeur2
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!