Turistubåten Titan försvann när den skulle dyka ned till Titanics vrak, som ligger på 3 800 meters djup utanför Newfoundland. Arkivbild.
Turistubåten Titan försvann när den skulle dyka ned till Titanics vrak, som ligger på 3 800 meters djup utanför Newfoundland. Arkivbild. - Foto: OceanGate Expeditions via AP/&TT

Hopp om överlevande på ubåten Titan – bankande ljud hörs i havet

Ett bankande ljud har hörts av räddningsstyrkorna som söker efter den försvunna ubåten vid Titanic-vraket, rapporterar CNN.


Det bankande ljudet har registrerats var 30:e minut under tisdagen, enligt en intern myndighetsrapport som CNN tagit del av.

Efter att ytterligare ekolod placerats ut kunde bankandet fortfarande höras, enligt rapporten.

Det är oklart när på tisdagen bankandet hördes och under hur lång tid.

Rapport: Finns hopp om överlevande

I en uppdatering av rapporten som skickats under tisdagskvällen, lokal tid, antyddes att flera ljud registrerats, även om de inte uppfattats som bankningar. Det indikerar dock fortsatt hopp om överlevande, enligt rapporten.

Ett kanadensiskt havsövervakningsflygplan har även lokaliserat ett vitt rektangulärt föremål i vattnet. Men fartyget som skickades för att undersöka föremålet omdirigerades för att i stället hjälpa till att utreda ljudet.

Fem personer ombord ubåten Titan

Fem personer var ombord när den 6,5 meter långa farkosten Titan dök ned i Atlantdjupet i söndags, på platsen där Titanics vrak ligger.

Det alltmer desperata sökandet efter farkosten utgör en kamp mot klockan.

Om besättningen är vid liv räcker syret ombord i ytterligare 30 timmar räknat från onsdagsmorgonen svensk tid, enligt tidigare uppskattningar av den amerikanska kustbevakningen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!