Räddningsarbetet för att hitta ubåten Titan har pågått sedan den försvann i söndags.
Räddningsarbetet för att hitta ubåten Titan har pågått sedan den försvann i söndags. - Foto: TT/AP

Amerikanska kustbevakningen bekräftar: Vrakdelarna tillhör Titan – familjerna underrättade

Ubåten Titan har varit försvunnen sedan i söndags. Nu bekräftar den amerikanska kustbevakningen att man hittat vrakdelar och utgår ifrån att besättningen omkommit.


Klockan 21.00 på torsdagskvällen höll den amerikanska kustbevakningen en presskonferens angående den försvunna ubåten Titan som i söndags var på väg ner till Titanics vrak, men tappade kontakten på väg ner i djupet och försvann.

Familjen är underättade

Kustbevakningens amiral John Mauger lät bekräfta att man hittat delar av ubåten omkring 500 meter från Titanics bakre del.

Tidigare under torsdagen framkom uppgifter som gjorde gällande att vrakdelar hittats på havsbotten, något den amerikanska kustbevakningen nu bekräfta tillhörde ubåten Titan. 

Under presskonferens meddelade John Mauger också att familjerna till de som var ombord är underrättade och att man utgår från att alla ombord omkommit. 

– Vid den här upptäckten meddelade vi omedelbart familjerna. Jag uttrycker mina djupaste kondoleanser till besättningens familjer, sa han.

Nu kommer man fortsätta att arbeta med att söka av området på havsbotten i närheten av Titanics vrak för att samla mer information och med en förhoppning att hitta resten av ubåten och även besättningen. 

– Vi fortsätter att arbeta på platsen , sa John Mauger under presskonferensen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!