Ett oväder ställer till det för flygtrafiken till och från flygplatsen Schiphol i den nederländska huvudstaden Amsterdam under onsdagen. Arkivbild.
Ett oväder ställer till det för flygtrafiken till och från flygplatsen Schiphol i den nederländska huvudstaden Amsterdam under onsdagen. Arkivbild. - Foto: Peter Dejong/AP/TT

Oväder stoppar flygtrafiken i Amsterdam – 300 flighter ställs in

Stora störningar i flygtrafiken till och från flygplatsen Schiphol i den nederländska huvudstaden Amsterdam är att vänta under onsdagen, enligt flygplatsens hemsida.


Detta efter att stormen Poly drog in över den nederländska kusten tidigt på onsdagen med vindbyar på upp till 33 meter per sekund.

Över 300 flighter ställs in på Schiphol

Enligt flera medier kommer över 300 flighter till och från flygplatsen att ställas in. Även det nederländska flygbolaget KLM skriver på sin hemsida att kraftiga förseningar och inställda flyg att vänta under dagen.

Röd stormvarning inför Polys framfart

Landets meteorologiska institut har utfärdat en röd stormvarning, vilket är den högsta varningsnivån, för stora delar av landet. Myndigheterna uppmanar även människor att stanna inomhus.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!