Lady Diana Spencer – senare prinsessa av Wales – i sin röda 'fårtröja'. Nu hoppas auktionshuset Sothebys att tröjan ska säljas på en modeauktion för minst en halv miljon kronor.
Lady Diana Spencer – senare prinsessa av Wales – i sin röda 'fårtröja'. Nu hoppas auktionshuset Sothebys att tröjan ska säljas på en modeauktion för minst en halv miljon kronor. - Foto: Frank Augstein/AP/TT

Hoppas på halv miljon för Dianas svartafår-tröja

En röd tröja prydd med en flock får – plus ett svart får bland alla de vita – väntas dra in mer är 50 000 dollar (mer än 500 000 svenska kronor) på en modeauktion tidigt i höst.


Det är auktionshuset Sothebys som hoppas kunna sälja tröjan – berömd för att framlidna prinsessan Diana har burit den.

Den då 19-åriga Diana Spencer fotograferades i plagget under en polomatch i juni 1981, strax efter sin förlovning med prins Charles, som då var arvtagare till den brittiska tronen.

Några veckor efter fototillfället fick företaget som producerat tröjan tillbaka den eftersom den hade skadats. Med följde ett brev från Buckingham Palace där man frågade om det var möjligt att laga tröjan eller få den ersatt. En ny tröja stickades och skickades till Diana. Originalet hittades tidigare i år, bortglömt i en låda på en vind.

Tröjmodellen säljs fortfarande av företaget och kostar i dag motsvarande drygt 2 500 kronor.

Det har spekulerats i att Diana gillade det "svarta fåret" eftersom hon redan då kände sig utanför i den kungliga familjen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!