Fyra personer, varav ett tioårigt barn, har dödats, och minst 44 har skadats i två attacker i staden Kryvyj Rih i södra Ukraina.
Fyra personer, varav ett tioårigt barn, har dödats, och minst 44 har skadats i två attacker i staden Kryvyj Rih i södra Ukraina. - Foto: Ukrainian Interior Ministry Press Office via AP/TT

Minst 44 skadade i rysk robotattack – tioårig flicka död

Fyra personer, varav ett tioårigt barn, har dödats, och minst 44 har skadats i två attacker i staden Kryvyj Rih i södra Ukraina. I attackerna skadades ett niovåningshus och ett fyravåningshus svårt.


Fler människor befaras också vara instängda under rasmassorna, enligt det ukrainska inrikesministeriet.

I juni dödades tio personer i en massiv attack mot staden, som är den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyjs hemstad.

"De senaste dagarna har fienden envist attackerat städer, stadskärnor, beskjutit civila mål och bostäder. Men denna terror kommer vare sig att skrämma eller knäcka oss" säger Zelenskyj i ett uttalande på sociala medier efter attacken.

Samtidigt beskriver Kreml söndagens drönarattack mot Moskva som en "desperat handling av Ukraina, utförd till följd av bakslag på slagfältet".

Enligt ett uttalande av Kremls talesperson Dmitrij Peskov har de ukrainska styrkorna vid frontlinjen "upplevt stora svårigheter" sedan de inledde sin motoffensiv i juni.

"Det är uppenbart att motoffensiven inte är någon framgång. I ren desperation tar regimen i Kiev till den här typen av terroristattacker", säger Peskov.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!