Efter tre år som gifta upptäckte de att de var kusiner
Efter tre år som gifta upptäckte de att de var kusiner - Foto: Tikok & Martina Holmberg / TT

Gifta i tre år – sen gjorde paret chockupptäckten: "Vi är kusiner"

Det gifta paret Tylee och Nick Waters från Utah la upp en video på Tiktok med upptäckten att de är kusiner. “Mer än tre år in i äktenskapet och nu får vi reda på att vi är kusiner”, skriver de i Tiktok-videon.


Paret Tylee och Nick Waters delar med sig av sin vardag på Tiktok till över 25 tusen följare. De la nyligen ut ett klipp där de berättar om chockupptäckten, nämligen att de är kusiner. Videon gick viral och har i skrivande stund nästan 6,5 miljoner visningar. 

I ett senare klipp tar de upp frågan om de kommer fortsätta vara gifta. De säger ingenting men på ljudet i bakgrunden hörs “yes, yes, yes”. 

“Rädd att dejta någon från min stad”

Efter avslöjandet möttes paret av många reaktioner i kommentarsfältet. 

Samma sak hände oss. Vi hade varit gifta i tre år och hade fått ett barn när vi fick reda på att vi är sexmänningar”, skriver en. 

En annan kommenterar “det här är exakt varför jag är så rädd att dejta någon från min stad, eftersom vi kan vara släkt”. 

En tredje skriver: "Ni är till och med lika varandra, lol".

I kommentarsfältet skriver tittarna att de vill veta hur paret fick reda på att de är kusiner, men det är inget som paret har gått ut med. 

Olagligt att gifta sig med sin kusin 

Ordet kusin har inte samma betydelse på svenska som engelska. På svenska betyder ordet kusin den ena förälderns syskonbarn, men samma betydelse gäller inte på engelska. På engelska kan kusin släkting i allmänhet. I engelskan säger man “första kusin” (first cousin) till sin kusin och “andra kusin” (second cousin) till sin tremänning, enligt Myheritage.

I delstaten Utah är det olagligt att gifta sig med sin kusin (first cousin), enligt Utahs statliga domstolar. Men i Sverige är det tillåtet.

/
Senaste nytt

Man på äldreboende död efter fall från fönster

Kung Harald har fått en tillfällig pacemaker

Norges kung Harald har fått en tillfällig pacemaker inopererad på sjukhuset på ön Langkawi i Malaysia, skriver det norska kungahuset i en uppdatering.

S: Använd ryska pengar till Ukrainas militär

Socialdemokraterna vill att avkastningen från frysta ryska tillgångar ska användas till ammunition för Ukraina. Det är bråttom. Regeringen måste driva på, säger S-ledaren Magdalena Andersson.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Aneby

"Voltad bil på länsväg 971", skriver polisen på sin hemsida.

Piteå: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Zonområdet, resultat efter trafikkontroll vid parkeringshus", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Skellefteå rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lund, resultat efter trafikkontroll på länsväg 814", skriver polisen på sin hemsida.