Bostadshus i brand i den ukrainska staden Cherson efter rysk beskjutning i somras. Arkivbild.
Bostadshus i brand i den ukrainska staden Cherson efter rysk beskjutning i somras. Arkivbild. - Foto: Evgeniy Maloletka/AP/TT

Ryssland: Ny drönarattack av Ukraina

En ukrainsk drönare har slagit ner i den ryska staden Kursk, omkring nio mil från den ukrainska gränsen, hävdar ryska myndigheter.


Enligt Kursks guvernör Roman Starovoit har en drönare slagit ner i en administrativ byggnad i de centrala delarna av staden.

"Taket har skadats lite. Personal från räddningstjänsten arbetar på platsen", skriver han på meddelandetjänsten Telegram.

Uppgifter om drönare som riktas mot mål på rysk mark har kommit nästan dagligen de senaste månaderna. Uppgifterna har inte kommenterats av Ukraina och har inte heller bekräftats av oberoende källor.

I den ukrainska regionen Cherson har en person dödats och tre skadats i en attack i staden Beryslav, uppger guvernören Oleksandr Prokudin på Telegram, rapporterar The Guardian. Ytterligare en person ska ha dödats i en attack mot en by i samma region.

Enligt guvernören har ryska styrkor utfört 83 attacker det senaste dygnet.

"Den ryska militären riktade in sig på bostadskvarter i befolkade delar av regionen", skriver Prokudin.

Inte heller här har uppgifterna bekräftats från oberoende håll.

TT
Senaste nytt

Kliver Europa fram för Ukraina om USA backar?

"Musk kommer inte ge sig"

Strejken mot Tesla har nu spridit sig utanför Sveriges gränser. Men att bilföretaget går med på IF Metalls krav om kollektivavtal är knappast troligt, menar experter. Det skulle vara en för stor risk för Elon Musk, säger den tyske branschgurun professor Ferdinand Dudenhöffer till TT.

Pisachefen: Svensk skola behöver mer disciplin

De svenska resultaten i kunskapsmätningen Pisa väcker reaktioner på OECD:s huvudkontor i Paris. Det är en besvikelse att se detta bakslag, säger Pisachefen Andreas Schleicher till TT. Hans budskap är tydligt: Det behövs mer disciplin och engagemang i svenska klassrum.

Terapi gav effekt vid klimatångest

Är det rätt att behandla befogad oro och nedstämdhet över klimatförändringarna? Ja, menar svenska forskare som är först i världen med att ha utvärderat ”klimatterapi”.

Kinas export ökar

Den kinesiska exporten ökade i november med 0,5 procent jämfört med samma månad förra året, enligt statistik från den kinesiska tullmyndigheten. Samtidigt minskade importen med 0,6 procent.

FN-chefen: Ta upp vapenvila i säkerhetsrådet

FN:s generalsekreterare António Guterres ber säkerhetsrådet i FN att ta upp frågan om en vapenvila i kriget i Gaza.