Turkiets president Recep Tayyip Erdogan ska under måndagen träffa Ilham Aliyev, president i Azerbajdzjan.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan ska under måndagen träffa Ilham Aliyev, president i Azerbajdzjan. - Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Erdogan träffar Azerbajdzjans president

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan ska möta sin azerbajdzjanske motsvarighet Ilham Aliyev i den azeriska exklaven Nachitjevan på måndagen.


Under mötet ska den senaste utvecklingen i Nagorno-Karabach diskuteras, meddelar Turkiets presidentkansli i ett uttalande.

Måndagens möte kommer efter Azerbajdzjans blixtoffensiv i regionen Nagorno-Karabach, som främst är befolkad av etniska armenier. Under de dagar som har gått sedan offensiven inleddes i tisdags har Erdogan upprepade gånger uttryckt sitt stöd för Azerbajdzjans militär.

I juni meddelade de två presidenterna att de ville arbeta för att öppna en landkorridor som förbinder Turkiet med Azerbajdzjans huvudsakliga territorium via Nachitjevan och Armenien.

TT
Senaste nytt

Misstänks ha fuskat för Trump – sex inför rätta

USA håller Osprey på marken

Den amerikanska militären ställer tills vidare in alla flygningar med Osprey, ett så kallat tiltrotorflygplan. Osprey är olycksdrabbat och beskedet kommer efter en krasch utanför Japan för en vecka sedan där åtta soldater från flygvapnets specialtrupper dog.

Långtidsarbetslösheten fortsatt hög

1 timme sedan
Långtidsarbetslösheten har inte fallit efter pandemin, visar statistik från Statistiska centralbyrån (SCB).

Skolelever smittade av sällsynt tyfoidfeber

1 timme sedan
Sju elever på en skola utanför Lund har insjuknat i tyfoidfeber, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Netanyahu: Abbas ska inte styra i Gaza

2 timmar sedan
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu slår fast att så länge han har makten så kommer inte Fatahledaren Mahmud Abbas och den Palestinska myndigheten på Västbanken tillåtas att ta makten i Gaza.

Volkswagen skär ner på personalkostnader

2 timmar sedan
Volkswagen kommer att skära ner personalkostnaderna de närmaste åren, meddelar den tyska biltillverkaren. Syftet är att öka vinsten och få ny fart på en vacklande övergång till elbilar.