Räddningsarbetare letar efter överlevande efter att taket på en kyrka i Ciudad Madero kollapsade under en pågående gudstjänst.
Räddningsarbetare letar efter överlevande efter att taket på en kyrka i Ciudad Madero kollapsade under en pågående gudstjänst. - Foto: Jose Luis Tapia/AP/TT

Minst nio döda när kyrktak rasade under gudstjänst

Minst nio personer omkom när taket på en kyrka kollapsade under en pågående gudstjänst i Ciudad Madero i nordöstra Mexiko på söndagen, uppger lokala myndigheter. Omkring 50 personer ska ha skadats.


Lokal polis uppger att omkring 100 personer befann sig i kyrkan när taket rasade in. Räddningstjänst jobbar nu på platsen för att söka efter de omkring 30 personer som kan vara fast under det kollapsade taket.

— Just nu utförs det arbete som krävs för att få ut dem som fortfarande är kvar under rasmassorna. Vi genomlever en väldigt svårt stund, sade José Armando Alvarez som är biskop i den romersk-katolska församlingen i Tampico.

I Mexiko är det vanligt att byggnader kollapsar under jordbävningar men landets seismologiska institut har inte rapporterat några skalv i området som skulle kunnat orsaka kollapsen. Det finns inte heller några omedelbara tecken på att någonting exploderat, skriver AP.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!