Kanadas premiärminister utlöste en diplomatisk kris med Indien när han sade att det finns trovärdiga anklagelser om att indiska agenter kunde ligga bakom mordet på en sikhisk aktivist, en kanadensisk medborgare, i Kanada i juni. Indien ber nu ett 40-tal diplomater lämna Indien, uppger Financial TImes. Arkivbild.
Kanadas premiärminister utlöste en diplomatisk kris med Indien när han sade att det finns trovärdiga anklagelser om att indiska agenter kunde ligga bakom mordet på en sikhisk aktivist, en kanadensisk medborgare, i Kanada i juni. Indien ber nu ett 40-tal diplomater lämna Indien, uppger Financial TImes. Arkivbild. - Foto: Sean Kilpatrick/AP/TT

Indien ber kanadensiska diplomater resa hem

Indien har gjort klart att ett fyrtiotal kanadensiska diplomater måste lämna landet inom en vecka, uppger källor till Financial Times.


Kravet förvärrar den diplomatiska krisen mellan Kanada och Indien. Det hela började när Kanadas premiärminister Justin Trudeau för några veckor sedan förklarade att det finns trovärdiga anklagelser om att indiska agenter kan ligga bakom mordet på en kanadensisk medborgare, den sikhiske aktivisten Hardeep Singh Nijjar i Vancouver i juni.

Vare sig regeringen i Indien eller utrikesdepartementet i Kanada vill kommentera uppgifterna i tidningen.

TT
Senaste nytt

Fyra gripna för terrorplaner i Bryssel

Larm om skottlossning – en hittad skadad

En person har hittats skadad efter ett larm om höga smällar i stadsdelen Hageby i Norrköping, skriver polisen.

Polisen i Norrköping rapporterar om skottlossning

"Misstänkt skottlossning i Norrköping", skriver polisen på sin hemsida.

Kund pantade sexleksak på Ica – mötet med butikschefen: ”Udda”

På Ica Älgen i Vargön är det inte bara burkar och flaskor som returneras i pantmaskinen – utan även smutsiga trosor och vibratorer.

Israel kallar hem sin FN-ambassadör

Israel kallar hem sin FN-ambassadör för efter vad landet upplever som försök från FN att "tysta ner" information om Hamas sexuella våld.

"Tusenlappen räcker inte så långt längre"

1 timme sedan
Matpriserna har skjutit i höjden igen. Prisökningen i februari var den högsta på nästan ett år. Tusenlappen räcker inte så långt längre, säger Marie Friberg som precis har handlat för veckan.