Minst 20 personer har omkommit i bussolyckan i Venedig.
Minst 20 personer har omkommit i bussolyckan i Venedig. - Foto: Marco Sabadin/AFP/TT

Minst 20 döda i bussolycka i Italien

Minst 20 personer, inklusive två barn, har omkommit sedan en buss fallit från en bro i Venedig i Italien på tisdagskvällen, uppger en talesperson för staden. Många är skadade och förda till sjukhus.


Enligt räddningstjänsten körde bussen av bron som förbinder distrikten Mestre och Marghera innan den störtade mot marken och fattade eld.

På bilder från platsen syns en buss som kraschat med taket mot marken och har däcken i luften. Det syns även många räddningsarbetare på platsen.

Venedigs prefekt Michele Di Bari säger att det rör sig om en vanlig busslinje och på den fanns även turister. Enligt lokala medier och nyhetsbyrån AFP fanns förutom italienare även ukrainska och tyska medborgare bland passagerarna.

TT har varit i kontakt med UD som för närvarande inte har någon kännedom om skadade eller omkomna svenskar.

"En tragedi har drabbat vårt samhälle denna kväll", skriver stadens borgmästare Luigi Brugnaro på X, tidigare Twitter, och fortsätter:

"En apokalyptisk scen, det finns inga ord".

Italiens premiärminister Giorgia Meloni uttrycker i ett skriftligt uttalande sina "djupa kondoleanser".

"Jag är i kontakt med borgmästare Luigi Brugnaro och Matteo Salvini (Italiens transportminister) för att följa nyheterna om denna tragedi", skriver hon.

TT
/
Senaste nytt

"Musk kommer inte ge sig"

Pisachefen: Svensk skola behöver mer disciplin

De svenska resultaten i kunskapsmätningen Pisa väcker reaktioner på OECD:s huvudkontor i Paris. Det är en besvikelse att se detta bakslag, säger Pisachefen Andreas Schleicher till TT. Hans budskap är tydligt: Det behövs mer disciplin och engagemang i svenska klassrum.

Terapi gav effekt vid klimatångest

Är det rätt att behandla befogad oro och nedstämdhet över klimatförändringarna? Ja, menar svenska forskare som är först i världen med att ha utvärderat ”klimatterapi”.

Kinas export ökar

Den kinesiska exporten ökade i november med 0,5 procent jämfört med samma månad förra året, enligt statistik från den kinesiska tullmyndigheten. Samtidigt minskade importen med 0,6 procent.

FN-chefen: Ta upp vapenvila i säkerhetsrådet

FN:s generalsekreterare António Guterres ber säkerhetsrådet i FN att ta upp frågan om en vapenvila i kriget i Gaza.

Asiens ledande börser backar

Asiens ledande börser tog rygg på USA-börsens kräftgång på onsdagen och backade i den inledande handeln på torsdagen.