En ensam vinnare har kammat hem över 19 miljarder kronor på lotto.
En ensam vinnare har kammat hem över 19 miljarder kronor på lotto. - Foto: Pexels & Anders Wiklund/TT

Svindlande vinsten: 29-åring kammade hem 19,2 miljarder på lotto

En ensam vinnare kammade hem historiens näst största lottovinst någonsin. Den svindlande vinstsumman landade på hisnande 19,2 miljarder kronor.


De som spelar på lotto drömmer nog någon gång om vad man skulle göra för en riktigt stor vinstsumma. Drömmarna är ofta det som får många att hoppas på turen och spela några lottorader då och då. 

Turid vann 24 miljoner på triss – det ska hon göra för pengarna

Rekordvinsten: Näst störst i historien

I dagarna gick en jackpot-vinst ut till en ensam vinnare, nämligen en 29-årig man som är bosatt i Frazier Park, Kalifornien. Han kammade hem en svindlande vinstsumma, som även är den näst största i historien, enligt NY Post. 

Vinsten innebär att mannen blir hela 1,76 miljarder dollar rikare, vilket motsvarar över 19,2 miljarder svenska kronor. 

Vilka var då de tursamma numren? 

Jo, vinnaren hade valt ut totalt sex nummer nämligen: 22, 24, 40, 52, 64 och 10.

Dock är det värt att tillägga att reglerna vid en lottovinst i USA skiljer sig jämfört med andra länder. 

29-åringen kommer nämligen få välja på att ta emot hela vinstsumman, dock fördelat över 30 utbetalningar under de kommande 29 åren eller välja att få en stor utbetalning på 774 miljoner dollar, motsvarande 8,4 miljarder kronor.   

Vad hade du valt? 

/
/
Senaste nytt

Sveriges ambassadör till Navalnyjs begravning

Svenskarna som har chans på toppjobbet i Bryssel

Stefan Löfven eller Magdalena Andersson som rådsordförande i EU? Det är inte omöjligt när EU:s socialdemokrater grubblar över vem som ska få "deras" toppjobb i Bryssel.

Nya EU-miljoner till FN:s Palestinastöd

EU-kommissionen öppnar för mer än en halv miljard kronor i stöd till FN:s Palestinaorgan UNRWA. Pengarna ska skickas redan nästa vecka.

Musk stämmer Open AI – för mycket vinstfokus

Elon Musk stämmer Open AI och dess vd Sam Altman. Open AI – en pionjär inom artificiell intelligens – har agerat i strid med sina stadgar genom att fokusera för mycket på att göra vinster, enligt världens rikaste man.

Kundernas kritikstorm mot Kellogg's: "Dystopiskt"

Ett uttalande från flingjätten Kellogg's vd har fått folk att reagera starkt. Anledningen? Han tycker att frukostflingor kan ätas som middag hos dem som behöver spara pengar.

Betalningskungen: Klarnas vd får miljonlyft – trots miljardförlusten

De senaste två årens miljardförluster hindrade inte Klarnas vd från att höja lönen för sig själv och de andra i ledningsgruppen med rekordbelopp. Så här många miljoner tjänar de efter rekordhöjningen på 70 procent.