En nerklottrad container vid ingången till Pusher Street i fristaden Christiania i Köpenhamn i september 2023. Arkivbild.
En nerklottrad container vid ingången till Pusher Street i fristaden Christiania i Köpenhamn i september 2023. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen river haschbodarna i Christiania

Nu ska haschbodarna på den ökända langargatan Pusher Street i fristaden Christiania rivas av Köpenhamnspolisen.


"Med onsdagens stängning sänder vi en första signal om att Pusher Street står inför en markant förändring", säger Simon Hansen, vice polisinspektör, i ett pressmeddelande.

Onsdagens aktion är den första av en rad tillfälliga stängningar av gatstumpen som polisen ska genomföra, skriver myndigheten. När haschförsäljning på gatan ska stoppas helt är oklart.

Boende i Christiania har under en tid önskat att Pusher Street ska stängas. Detta efter en rad våldsdåd – under de senaste två åren har tre människor mördats i området. Den senaste dödsskjutningen av en gängledare skedde den 26 augusti i år. Då träffades också fyra andra, som råkade vara där, i skottlossningen.

TT
/
Senaste nytt

NY Times: Larm om Hamasattack avfärdades

Det här innebär Viaplays kris för dig

Ett bolag i kris, med brist på pengar, uppskjutna rapporter och stora utförsäljningar av rättigheter. Vad innebär egentligen Viaplays kris för kunderna? Lite vet vi men mycket är fortfarande oklart.

Polisen i Skellefteå rapporterar om brand

"Brand i personbil vid E4 Boviken, Skellefteå.", skriver polisen på sin hemsida.

Mindre tryck i bilhallarna

Antalet nyregistrerade bilar i november minskade med 2,7 procent jämfört med samma period 2022, utifrån ny statistik från Mobility Sweden. Hittills i år är uppgången 2,9 procent. Andelen laddbara bilar låg på 61,5 procent.

Rekordfå soltimmar i november

November har varit mörkare än vanligt i nästan hela landet. I Östersund kikade solen bara fram under nio timmar under hela månaden.

Mer fart inom svensk industri

1 timme sedan
Inköpschefsindex för industrin, en indikator för konjunkturläget, steg i november till 49 jämfört med 46,2 föregående månad. Det är den högsta nivån sedan september 2022.