Människor vadar i högt vatten i Tamil Nadus delstatshuvudstad Chennai.
Människor vadar i högt vatten i Tamil Nadus delstatshuvudstad Chennai. - Foto: AP/TT

Flera döda i cyklon i Indien

Minst åtta människor har omkommit i stormar som drabbat staden Chennai på Indiens sydöstra kust, uppger polis på tisdagen.


Hus har svämmats över och bilar har hamnat under vatten, enligt uttalandet.

Cyklonen Michaung väntas dra in över delstaten Andhra Pradeshs kust under dagen med en vindstyrka på uppemot 28 meter per sekund, enligt landets vädermyndighet IMD.

"Vi står inför den värsta stormen på senare tid", säger Muthuvel Karunanidhi Stalin, chefsminister i delstaten Tamil Nadu, i ett uttalande.

Cykloner – motsvarigheten till orkaner i Nordatlanten eller tyfoner i nordvästra Stilla havet – är ett regelbundet och dödligt hot mot kustområden i norra Indiska oceanen.

TT
/
Hot
Senaste nytt

Brandskyddet godkänt strax innan Oceanabranden

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Härnösand

"Högakustenbron, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Lycksele, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Ökat sug efter fjällstuga

1 timme sedan
Stigande räntor och urholkade plånböcker fick efterfrågan på fjällstugor att dyka. Men nu verkar köparna vara på väg tillbaka. Det är ett ökat tryck på visningar, framför allt sedan årsskiftet, säger Marcus Svanberg, Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings vd.

Tre falska myter om alkohol – enligt alkoholforskaren

1 timme sedan
Är det bra med ett glas vin om dagen? Och stämmer det att alkohol hjälper dig att somna? Alkoholforskaren Sara Wallhed-Finn slår hål på tre vanliga myter om alkohol.

CAN om alkoholmätningen: Inte hundraprocentig

1 timme sedan
CAN:s rapport om att över tre miljoner svenskar dricker för mycket har väckt debatt. Svaren i enkäten har fördubblats då man utgår från att många underskattar hur mycket de egentligen dricker.