En belgisk polis.
En belgisk polis. - Foto: JOHANNA GERON /Reuters/TT

Svensk kvinna skadad efter skottlossning i Bryssel – Tobé: "Fruktansvärt"

En svensk har skadats i en skottlossning i de centrala delarna av Belgiens huvudstad Bryssel, bekräftar EU-parlamentarikern Jörgen Warborn för TT.
– Det är en medarbetare till oss, just nu vill jag inte säga mer än så, säger Warborn.


Svenska utrikesdepartementet uppger att den skadade är en svensk kvinna i 30-årsåldern och att anhöriga har underrättats.

Fyra personer uppges ha skadats i skottlossningen som inträffade vid 19.30-tiden på onsdagen, rapporterar Le Soir med hänvisning till polisen. En av de träffade beskrivs ha livshotande skador.

Belgisk polis utgår från att det inte handlar om ett terrordåd.

Svensk kvinna skjuten i Bryssel: "Får vård just nu"

"En av våra medarbetare har blivit skadad i en skottlossning i Bryssel. Fruktansvärt. Personen i fråga får vård just nu, läget bedöms inte att vara kritiskt", skriver EU-parlamentarikern Tomas Tobé på X.

"Belgiskt polis arbetar just nu för att få mer information om vad som har hänt. Vi kommer att återkomma så fort vi har mer information om det inträffade", skriver Tobé vidare.

Källor inom landets rättsväsende uppger för belgiska medier att det kan röra sig om en narkotikauppgörelse. Skjutningen utreds som mordförsök.

"Den initiala utredningen tycks peka på en uppgörelse", skriver borgmästaren i Ixelles, Christos Doulkeridis, på sociala medier efter att ha besökt platsen.

Ingen har gripits för skjutningen. Ett vittne säger till Le Soir att en beväpnad man sköt flera skott och att panik utbröt.

Jörgen Warborn vill inte kommentera händelsen ytterligare.

– Vi hänvisar allting till det som Tomas Tobé skriver i sitt inlägg, säger Warborn till TT.

I mitten av oktober dödades två svenskar och en svensk skadades i ett terrordåd i Bryssel.

Senaste nytt

Avbröt avrättning efter åtta försök

Karolinska kvar bland topp tio i världen

1 timme sedan
Karolinska universitetssjukhuset är världens sjunde bästa sjukhus enligt amerikanska tidskriften Newsweeks rankning.

Domare nekar Trump på valsedel i Illinois

1 timme sedan
En lokal domare i Illinois har beslutat att ex-presidenten Donald Trump inte kan stå på delstatens valsedlar på grund av hans roll i kongresstormningen efter förra presidentvalet, rapporterar amerikanska medier.

Rekordlåga utsläpp från nya bilar

2 timmar sedan
Genomsnittsutsläppen från nya personbilar minskade under 2023, och var förra året de lägsta som Transportstyrelsen uppmätt. Framför allt beror minskningen på att elbilarna har blivit fler.

Allvarlig tågolycka i Örebro – tre påkörda

igår 23:26
Tre personer har skadats mycket svårt i en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro, enligt polisen.

Trumpmål fördröjs efter HD-besked

igår 23:26
USA:s högsta domstol ska ta upp frågan om landets tidigare president Donald Trump kan hävda immunitet i fallet som rör uppvigling till uppror i samband med den dödliga kongresstormningen i januari 2021.