Israeliska styrkor fortsätter att avancera i södra Gazas största stad Khan Yunis – där Hamas ledare Yahya Sinwar uppges vara baserad. Arkivbild.
Israeliska styrkor fortsätter att avancera i södra Gazas största stad Khan Yunis – där Hamas ledare Yahya Sinwar uppges vara baserad. Arkivbild. - Foto: Leo Correa/AP/TT

Fortsatt israelisk offensiv i Gaza

Den israeliska armén fortsätter sin offensiv i Gaza. Under natten har elva personer dödats i israeliska flygräder i området, uppger den Hamas-kontrollerade hälsovårdsmyndigheten i Gaza.


Sex av dessa uppges ha dödats i sydligt belägna Khan Yunis, medan ytterligare fem personer dödades i en räd mot Rafah.

Ett av den israeliska arméns delmål under den pågående offensiven uppges vara att gripa Hamas-ledaren Yahya Sinwar, som uppges vara baserad i Khan Yunis i den södra delen av Gaza. Sinwar är den terrorstämplade rörelsens högste ledare i Gazaremsan, och tros vara en av hjärnorna bakom Hamas samordnade attacker mot Israel den 7 oktober, där 1 200 människor dödades.

Hamas-ledaren har inte setts offentligt under kriget och har av Israel utnämnts till ett av de väpnade styrkornas främsta mål.

Enligt Israels premiärminister Benjamin Netanyahu är det "bara en fråga om tid" innan Sinwar hittas.

Samtidigt rapporteras situationen för de många Gazabor som flytt söderut mot den egyptiska gränsen bli allt svårare. I gränsstaden Rafah sover människor på gatorna, och bristen på mat, el och sjukvård är närmast total.

Enligt de senaste uppgifterna, som kommer från den Hamasstyrda palestinska hälsomyndigheten, har 17 487 människor dödats i Gaza.

TT
Senaste nytt

Minskad försäljning för Volvo Cars

Bezos går om Musk som världens rikaste

Elbilsjätten Tesla har tappat stort på börsen. Det har även huvudägaren Elon Musks förmögenhet som därmed tappar förstaplatsen på Bloombergs lista över världens rikaste.

Stora skillnader i var vårdpersonalen finns

Det är mer läkartätt i storstäderna – som i gengäld saknar bland annat sjuksköterskor. Skillnaderna i tillgång till vårdpersonal är stora mellan olika delar av landet, enligt en rapport från Socialstyrelsen.

Oväntat bakslag för fransk industri

Frankrikes industriproduktion ökade med 0,8 procent i januari jämfört med samma månad i fjol, enligt den franska statistikbyrån Insee.

Elvaåring gjorde järnåldersfynd i skånska myllan

När elvaårige Christian Emil Sønnichsen satte spaden i jorden i skånska Uppåkra hittade han ett 1 500 år gammalt föremål från folkvandringstiden, en förgylld agraff.

Nytt rekord för bitcoins marknadsvärde

Bitcoinkursen kretsar nära historiska rekordnivåer och det samlade värdet på alla bitcoin i världen är nu uppe på rekordhöga 1 350 miljarder dollar, enligt Coingecko.