En försäljare visar stöd för det styrande partiet DPP och dess presidentkandidat Lai Ching-Te genom att sälja bakverk med partiets kampanjslogans.
En försäljare visar stöd för det styrande partiet DPP och dess presidentkandidat Lai Ching-Te genom att sälja bakverk med partiets kampanjslogans. - Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Kina: Vi krossar försök till oberoende Taiwan

Den kinesiska militären lovar att krossa försök att verka för ett oberoende Taiwan. Uttalandet kommer en dag före valet på den demokratiska ön.


Kina anser att Taiwan ska införlivas med folkrepubliken.

​"Det kinesiska folkets befrielsearmé upprätthåller hög vaksamhet hela tiden och kommer att vidta alla nödvändiga åtgärder för att bestämt krossa försök till ett 'oberoende Taiwan' i alla former," säger försvarsdepartementets talesperson Zhang Xiaogang i ett uttalande.

Han anklagar det styrande partiet DPP i Taiwan för att föra ön mot "farliga krigsförhållanden" genom att köpa vapen från USA.

Lördagens val på den strategiskt och ekonomiskt viktiga ön följs med stort intresse av omvärlden eftersom valresultatet kommer att få stor inverkan på Taiwans relation med Kina.

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!