Anhängare av oppositionen i Senegal protesterar på gator i Dakar med en skylt där det står 'Nej till fördröjning, nej till dialog, val med tvång'.
Anhängare av oppositionen i Senegal protesterar på gator i Dakar med en skylt där det står 'Nej till fördröjning, nej till dialog, val med tvång'. - Foto: Sylvain Cherkaoui/AP/TT

Senegals president: Inget val före april

Det blir troligen inget presidentval i Senegal före april, enligt den sittande presidenten Macky Sall, vars mandatperiod löper ut den 2 april.


— Valet kan hållas före eller efter 2 april, säger han i en tv-intervju, men tillägger att det troliga är att det hålls efter.

Macky Sall har föreslagit ett samtal med andra presidentkandidater för att komma överens om ett nytt datum, vilket 16 av dem motsätter sig.

— Vi kräver att ett datum sätts före den 2 april, säger en av kandidaterna på en pressträff.

Det har varit oroligt i det annars lugna västafrikanska landet efter att presidenten beslutade att ställa in valet som skulle hållits den 25 februari. Tusentals senegaleser har protesterat mot beslutet och demonstranter och polis har drabbat samman i flera städer.

Oppositionen menar att det är ett kuppförsök som Sall och hans parti ägnar sig åt. De anklagar presidenten för att försöka hålla sig kvar vid makten, något han själv förnekar.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!