Österrikare släppt från fängelse i Afghanistan

En österrikisk 84-årig man med högerextrema kopplingar har släppts efter nio månader i fängelse i Afghanistan.


Mannen reste till Afghanistan i maj förra året för att bevisa att landet var säkert att besöka, bland annat genom att skriva en artikel med titeln "Semester med Talibanerna" som publicerades i en högerextrem tidning. Anledningen sägs vara att han ville bevisa att landet är säkert nog att skicka tillbaka afghanska flyktingar till, enligt den österrikiske tidningen Der Standard.

Han greps kort därefter misstänkt för spioneri.

— Jag tror att det var otur, men jag vill besöka landet igen, sa mannen efter att ha blivit släppt.

Nu ska mannen få läkarvård i Qatar innan han flygs tillbaka till Österrike.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Vindeln rapporterar om misshandel

Åklagare: Fritt fram att ljuga om ekonomi

Det är fritt fram för åtalade att ljuga i domstolen om sina inkomster i syfte att betala lägre bötesbelopp. Det skriver kammaråklagarna Jan Leopoldson och Jonas Myrdal på DN Debatt och kräver motåtgärder av regeringen.

Misstänkt föremål hittat – bombskyddet på väg

Ett misstänkt farligt föremål har hittats på en adress i Frölunda i Göteborg. Ett större område är avspärrat, berättar polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr för TT.

Zelenskyj tackar Biden efter ja till stöd

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har talat med USA:s president Joe Biden efter att representanthuset i USA i helgen röstade igenom ett stödpaket på över 60 miljarder dollar, motsvarande över 650 miljarder kronor, till Ukraina.

Stolar återkallas – kan orsaka nackskador

Tre olika typer av stolar återkallas, skriver Konsumentverket på sin webbplats. I samtliga fall handlar det om att stolarna riskerar att tippa bakåt, vilket skulle kunna medföra huvud- eller nackskador.

Tyskar lade rosor vid Hitlers barndomshem

1 timme sedan
Fyra tyskar misstänks för brott efter att ha lagt vita rosor vid huset där Adolf Hitler föddes i västra Österrike. Gesten gjordes för att markera Hitlers födelsedag den 20 april 1889. Tyskarna som var två systrar och deras partner, alla i 20- och 30-årsåldern, upptäcktes av en polispatrull.