Förkolnade vrak av bilar som brann i orten Canadian när den största skogsbranden i USA:s historia drog fram i Texas.
Förkolnade vrak av bilar som brann i orten Canadian när den största skogsbranden i USA:s historia drog fram i Texas. - Foto: Julio Cortez/AP/TT

Enorm Texasbrand utom kontroll

Amerikanska brandmyndigheter fortsätter att bekämpa den största skogsbranden delstaten Texas historia. Minst två personer har omkommit i bränderna – varav den värsta kallas Smokehouse Creek fire.


Hårdast har orten Stinnett drabbats som helt slukats av lågor. Samtliga 1 600 invånare hade lämnat orten inför branden. Flera andra samhällen drabbades också av skogsbranden där utbrända vrak av bilar, förkolnade kreatur och förstörda byggnader visar spår av löpeldarna.

Bara omkring fem procent av den omfattande branden var under kontroll natten till fredagen. Ett snöväder på torsdagen hjälpte dock räddningsmanskapet i släckningsarbetet.

Myndigheterna vet inte vad som orsakat bränderna, men kraftiga vindar i kombination med torrt gräs och ovanligt varmt väder anses vara anledningen brandens omfattning.

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

En till sjukhus efter krock med malmbil

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha krockat med en lastbil utanför Pajala, uppger polisen.

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.