Norska haverikommissionens bild på vraket, som bärgades ur havet från 200–300 meters djup.
Norska haverikommissionens bild på vraket, som bärgades ur havet från 200–300 meters djup. - Foto: Statens havarikommission/AP/TT

Norge: Helikoptervraket bärgat ur havet

Den havererade helikoptern utanför Bergen i Norge har bärgats ur havet, meddelar norska haverikommissionen. Vraket kommer nu att fraktas med fartyg till en norsk marinbas i Bergen.


— Vi har lyft upp vraket och är på väg till Haakonsvern med helikoptervraket ombord. Det kommer att landsättas inom mycket kort tid, säger kommissionens avdelningsdirektör för luftfart, Kåre Halvorsen, till VG.

Vraket bärgades från 200–300 meters djup. Det uppges vara relativt oskadat. Färdskrivaren är lokaliserad och kommer att tas om hand, enligt Halvorsen.

Olyckan skedde i onsdags. En kvinna i 60-årsåldern avled och två personer skadades allvarligt. Totalt fanns sex personer ombord på helikoptern som hade avslutat en sök- och räddningsövning strax innan den försvann.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Milei slutar resa med reguljärflyg

10 000 liter mjölk läckte vid E6

Omkring 10 000 liter mjölk läckte ut på vägbanan när en tankbil välte på en avfart från E6 i Falkenberg natten till onsdag, rapporterar Göteborgs-Posten.

Åklagare yrkar på 14 år för skott mot poliser

1 timme sedan
Åklagaren yrkar på tolv respektive 14 års fängelse för de två män som åtalats för försök till mord på fyra poliser.

Brittisk fejkporr kan ge fängelse

1 timme sedan
Fängelse eller böter kan vänta den som skapar fejkade porrbilder i Storbritannien. Ett lagförslag ska göra det brottsligt att skapa falska sexuella bilder av människor utan deras samtycke.

USA: Nya Iran-sanktioner att vänta

2 timmar sedan
USA ska införa nya sanktioner mot Irans robot- och drönarprogram och räknar med att dess allierade följer efter, meddelar Vita huset.

Migrationsverket begär mer till förvarsplatser

2 timmar sedan
Migrationsverket når inte regeringens mål om 1 000 förvarsplatser för personer som ska återföras till utlandet. Myndigheten anser att de behöver mer pengar för att klara av uppdraget.