Juldagen 2023, på en strand utanför Aten. Arkivbild.
Juldagen 2023, på en strand utanför Aten. Arkivbild. - Foto: Michael Varaklas/AP/TT

Vintrigt värmerekord i Grekland

Den gångna vintern var den varmaste som har uppmätts i Grekland, enligt landets ledande forskningsinstitut.


Den genomsnittliga vintertemperaturen var 11,8 grader. Det är den högsta som har förts till protokollen sedan mätningarna påbörjades 1960.

— Det är den hösta medeltemperaturen för december, januari och februari, säger Kostas Lagouvardos, som är forskningschef vid nationalobservatoriet i Aten.

De sex varmaste vintrarna som har noterats i Grekland har ägt rum inom det senaste årtiondet.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åklagare: Fritt fram att ljuga om ekonomi

Misstänkt föremål hittat – bombskyddet på väg

Ett misstänkt farligt föremål har hittats på en adress i Frölunda i Göteborg. Ett större område är avspärrat, berättar polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr för TT.

Zelenskyj tackar Biden efter ja till stöd

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har talat med USA:s president Joe Biden efter att representanthuset i USA i helgen röstade igenom ett stödpaket på över 60 miljarder dollar, motsvarande över 650 miljarder kronor, till Ukraina.

Stolar återkallas – kan orsaka nackskador

Tre olika typer av stolar återkallas, skriver Konsumentverket på sin webbplats. I samtliga fall handlar det om att stolarna riskerar att tippa bakåt, vilket skulle kunna medföra huvud- eller nackskador.

Tyskar lade rosor vid Hitlers barndomshem

Fyra tyskar misstänks för brott efter att ha lagt vita rosor vid huset där Adolf Hitler föddes i västra Österrike. Gesten gjordes för att markera Hitlers födelsedag den 20 april 1889. Tyskarna som var två systrar och deras partner, alla i 20- och 30-årsåldern, upptäcktes av en polispatrull.

Tre till sjukhus efter olycka med EPA-traktor

1 timme sedan
"En EPA-traktor med 4 personer ombord i Riala har kört av Bergshamravägen och hamnat i diket.", skriver polisen på sin hemsida.