Ett flygplan tillhörande United Airlines tappade en flygplansdel under en flygning mellan San Francisco och Medford. Planen på bilden har inte med händelsen att göra. Arkivbild.
Ett flygplan tillhörande United Airlines tappade en flygplansdel under en flygning mellan San Francisco och Medford. Planen på bilden har inte med händelsen att göra. Arkivbild. - Foto: David Zalubowski/AP/TT

Flygplansdel föll av äldre Boeingplan

Ett äldre flygplan av typen Boeing 737-800 tillhörande amerikanska bolaget United Airlines saknade en yttre panel när det landat efter en flygning mellan San Francisco och Medford på fredagskvällen, svensk tid.


Planet landade säkert och upptäckten gjordes under en inspektion efter flygningen, uppger ledningen för Medfords flygplats till AP. Inget bråte har hittats på flygplatsens flygfält.

Planet var av en äldre modell och har flugit sedan 1998, enligt amerikanska luftfartsmyndigheten. Panelen som saknas satt på undersidan nära där landningsstället utplaceras, enligt flygbolaget.

Händelsen är en av flera allvarliga säkerhetsincidenter som har drabbat plan från flygplanstillverkaren Boeing under den senaste tiden.

Federala åklagare har inlett en brottsutredning kring en händelse i januari då en dörrplugg på ett Alaska Airlines-plan lossnade och lämnade ett stort hål i flygplanet på tusentals meters höjd. Saker sögs ut ur hålet och planet tvingades nödlanda i Portland. Ingen människa kom till skada, dörrpluggen hittades senare i en villaträdgård.

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!