Polis patrullerar ett område vid ett fängelse, som stormades och utrymdes tidigare i månaden, i Port-au-Prince. Bild från den 14 mars.
Polis patrullerar ett område vid ett fängelse, som stormades och utrymdes tidigare i månaden, i Port-au-Prince. Bild från den 14 mars. - Foto: Odelyn Joseph/AP/TT

Döda kroppar i Haitis våldsdrabbade huvudstad

Flera döda kroppar har hittats på Haitis huvudstad Port-au-Princes gator.


Enligt nyhetsbyrån AFP:s korrespondent på plats har 14 personer hittats döda i områden där mestadels rika personer bor. Omständigheterna kring dödsfallen är oklara, men kropparna har hittats efter en attack av beväpnade brottslingar, uppger vittnen. Kropparna låg kvar på gatorna flera timmar efter attackerna.

De senaste veckorna har Haiti, som är en av världens fattigaste länder, befunnit sig i ett tillstånd som liknar total anarki. Våldsamma gäng ligger bakom kaoset.

I centrum av krisen står gängledaren Jimmy Chérizier, som kallas "Barbecue". Han hotade nyligen med inbördeskrig om inte den tillförordnade premiärministern och presidenten Ariel Henry skulle avgå, vilket han gjorde i mitten av mars.

Flera länder har evakuerat sin diplomatiska personal från Haiti på grund av oroligheterna.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
TT