Palestinier letar efter människor under ett hus som attackerats av ett israeliskt luftangrepp i Rafah i Gaza.
Palestinier letar efter människor under ett hus som attackerats av ett israeliskt luftangrepp i Rafah i Gaza. - Foto: Fatima Shbair/AP/TT

Bombardemang lyser upp natthimlen över Rafah

Södra Gazaremsan var under intensivt bombardemang under natten till onsdagen. Israel attackerade även södra Libanon, där ett luftangrepp uppges ha dödat sju ambulansförare som Israel anklagar för kopplingar till en islamistgrupp.


Bombardemanget färgar himlen över Rafah röd, enligt ett filmklipp från nattens attacker som The Guardian publicerat. I dagsljuset syns förödelsen i ett förstört flerfamiljshus.

Enligt det Hamasstyrda hälsodepartementet dödades fyra personer, men ytterligare tio befaras ligga kvar under rasmassorna. Grannen Mohammed Dheir säger till AP att det ligger "lemmar överallt på marken".

Under natten angrep Israel även östra Libanon, med ett luftanfall som den israeliska militären säger riktades åt ett ambulanscenter som Israel menar kopplas till en terrorstämplad islamistisk grupp. Sju personer dödades i attacken, som en libanesisk förening för ambulansvård fördömer som ett "uppenbart brott mot humanitärt arbete". Det är den dödligaste attacken i Libanon sedan Israels krig mot terrorstämplade Hamas bröt ut den 7 oktober. Sedan dess har i stort sett dagliga attacker förekommit mellan Israel och Hizbollah.

Som svar avfyrade den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah cirka 30 raketer från Libanon till norra Israel under onsdagsmorgonen. En person dödades, enligt israelisk räddningstjänst.

Våldsamheter har även förekommit under en israelisk räd i flyktinglägret i Jenin på Västbanken – där två palestinier dödades av ett israeliskt luftangrepp. Israels militär dödade även en palestinier som enligt militären kastade sprängämnen mot dem.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!