Arkivbild från Riffelberg nära berget Matterhorn i Schweiz, där en lavin utlöstes på måndagen.
Arkivbild från Riffelberg nära berget Matterhorn i Schweiz, där en lavin utlöstes på måndagen. - Foto: Jean-Christophe Bott/AP/TT

Tre skidåkare döda i lavin i Schweiz

Tre personer har omkommit i en lavin i den schweiziska skidorten Zermatt, nära berget Matterhorn.


En av de omkomna är en amerikansk tonåring, enligt lokal polis. De andra två, en man och en kvinna, har ännu inte identifierats.

En 20-åring som också drogs med i lavinen i offpist-området Riffelberg har flugits till sjukhus med allvarliga skador.

Kraftiga snöfall bakom och vind bakom lavinen

Myndigheterna har varnat för stor lavinfara i området på grund av kraftiga snöfall kombinerat med starka vindar. Särskilt stor är risken i kantonerna Valais och Graubünden.

"Väldigt stora, och i vissa fall extremt stora, spontana laviner är att vänta", varnar Institutet för snö- och lavinforskning.

I mars hittades fem längdskidåkare tillhörande samma familj döda efter att ha stött på dåligt väder under en skidtur nära Matterhorn.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kursras för Trump-aktien

Storbråk i parlament: Ledamot slogs i huvudet

Handgemäng har brutit ut i Georgiens parlament. Bråket handlar om ett kontroversiellt lagförslag, som innebär att medier och organisationer med utländska kopplingar skulle kunna stämplas som att driva "främmande makts intressen".

Starkare detaljhandel än väntat i USA

Försäljningen inom den amerikanska detaljhandeln steg med 0,7 procent i mars jämfört med månaden före. Det var starkare än väntat.

Fångar trakasseras av kriminalvårdare

Kriminalvårdare på Skänneingeanstalten vittnar om att övervåld, förnedring och trakasserier används mot interner av en grupp kriminalvårdare, visar en granskning Sveriges Radios Kaliber har gjort.

Utredare: Slopa tillstånd för kameraövervakning

Det ska bli enklare att kameraövervaka. För kommuner, regioner och myndigheter ska det inte behövas tillstånd alls, föreslår utredaren.

FBI inleder utredning av brokollaps

USA:s federala polismyndighet FBI har inlett en brottsutredning efter den dödliga brokollapsen i Baltimore.