Ett spädbarn som räddades ur en döende kvinnas mage i lördags har avlidit. Den här bilden togs vid ett annat anfall mot Rafah i slutet av mars. Arkivbild.
Ett spädbarn som räddades ur en döende kvinnas mage i lördags har avlidit. Den här bilden togs vid ett annat anfall mot Rafah i slutet av mars. Arkivbild. - Foto: Fatima Shbair/AP/TT

Bebis död efter räddning ur mammans mage

Ett palestinskt spädbarn som räddades ur en döende kvinnas livmoder för några dagar sedan har avlidit, rapporterar brittiska BBC.


Flickebarnet förlöstes med ett akut kejsarsnitt i lördags, sedan mamman förts till sjukhus efter ett israeliskt flyganfall. Det stod tidigt klart att kvinnan, som hade varit gravid i sju och en halv månad, inte skulle överleva.

Efter förlossningen, när mamman hade avlidit, var flickan den enda kvarvarande medlemmen av sin familj. I flyganfallet mot familjens hem i staden Rafah förstördes byggnaden. Pappan i familjen och en treårig dotter dödades omedelbart.

Förlossningsläkare pumpade till en början handgripligen in luft i barnets lungor för att hålla det vid liv. Hon vägde 1,4 kilo och placerades sedan i kuvös. Flickan avled på torsdagen och har begravts vid sin familj, enligt BBC:s uppgiftslämnare.

Rafah ligger i Gazaremsans södra ände och fler än en miljon palestinier har sökt skydd där undan kriget och Israels anfall, utan möjlighet att ta sig längre söderut då gränsen är stängd.

Israel dödade omkring 20 personer i två flyganfall som riktades mot ett bostadskvarter i staden i lördags. 16 av dödsoffren var barn. Den israeliska militären gör gällande att anfallen riktades mot Hamas-medlemmar och Hamas-kopplade anläggningar.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!