Ukraina fortsätter att anfalla mål i Ryssland med drönare. Det är oklart vilket slags drönare som har använts, men här använder en ukrainsk soldat en drönare i Zaporizjzja i ett annat sammanhang. Arkivbild.
Ukraina fortsätter att anfalla mål i Ryssland med drönare. Det är oklart vilket slags drönare som har använts, men här använder en ukrainsk soldat en drönare i Zaporizjzja i ett annat sammanhang. Arkivbild. - Foto: Andriy Andriyenko/AP/TT

Ryssland: USA ansvarigt för Krim-anfall

Minst tre personer dödades i ett ukrainskt robotanfall mot Krim, enligt det ryska styret på den annekterade halvön. Enligt Ryssland användes amerikanska vapen vilket gör att man ser USA som ansvarigt för attacken.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Det ryska flygvärnet på Krim aktiverades under söndagsförmiddagen, larmade Sevastopols guvernör Michail Razvozjajev om via sociala medier.

Tre personer, varav ett litet barn, uppges ha dödats, och ett hundratal skadades, uppger han.

Det ryska försvarsdepartementet uppger i ett uttalande på Telegram att man ser USA som ansvarigt för attacken, som enligt Ryssland genomfördes med amerikanska Atacms-robotar.

Fler än 30 drönare har skickats i anfall mot flera av Rysslands gränsregioner mot Ukraina, enligt Rysslands militär. Enligt rysk utsago sköts samtliga drönare ned.

Ukrainas militär publicerade dock bilder som sägs visa hur stora delar av en anläggning utanför ryska Krasnodar har jämnats med marken. Byggnaderna där har enligt dessa svårverifierade uppgifter använts för att förvara och förbereda attackdrönare.

De anfall som Ryssland redogör för sägs ha varit riktade mot regionerna Brjansk, Smolensk, Lipetsk och Tula. Den ryska militären berättar nästan aldrig om militära bakslag.

Ukraina har regelbundet anfallit mål i Ryssland med projektiler, men har nyligen fått klartecken för att använda även de vapen som har skänkts av landets allierade mot mål på andra sidan gränsen, om än med många förbehåll.

TT
/
USA