Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Nio kineser kidnappade i Sudan

Nyheter | 19/10/2008 15:48

Nio kinesiska oljearbetare har kidnappats.

Nio kinesiska oljearbetare har kidnappats nära Sudans centrala och omstridda distrikt Abyei, uppgav Kinas ambassad i landet på söndagen. Också två sudaneser befaras kidnappade.

– Nio kinesiska oljearbetare, kidnappade, sade en talesman vid ambassaden, som ville vara anonym.

– Vi undersöker frågan, vi gör nödvändiga åtgärder, fortsatte han.

Kidnappningen inträffade i lördags och ambassaden höll krismöten med anledning av det inträffade. Sex av kineserna var arbetare och tre ingenjörer. De befann sig på bilresa när de fördes iväg av väpnade män i Södra Kordofan i Sudan.

Enligt en källa kidnappades också två män från Sudan i samma händelse. Källan hävdade också att den arabiska Messeria-klanen låg bakom dådet. Den har legat bakom en tidigare kidnappning i samma område.

Abyei och näraliggande trakter är skådeplats för sporadiska skärmytslingar mellan folkgrupper och klaner lierade antingen med Khartum eller med den autonoma administrationen i södra Sudan. Tidigare har rebellgrupper från Darfur i västra Sudan attackerat Kinas oljeintressen som svar på att kineserna gör affärer med Khartum-regimen.

Det har dock inte direkt någonting med helgens kidnappning att göra.

Skrivet av: