Under 2024 införde regeringen i Sydkorea ett nationellt förbud mot konsumtion av hundkött. Sedan dess har ungefär en halv miljon hundar räddats från slakt. Det rapporterar TV4.
Nu, ett år senare, riskerar många av de hundar som räddades att avlivas på grund av platsbrist på hundstallen i landet.
Kämpar för att rädda hundarna
Enligt den nya lagen måste alla hundköttsbönder och producenter i landet stänga sin verksamhet och göra sig av med sina hundar senast 2027.
Nu larmar dock många uppfödare om att det är omöjligt att hinna inom den satta tidsramen då ingen verkar vilja köpa hundarna.
Trots att experter och djurrättsaktivister stöttar förbudet, varnar även de om att omplaceringen som regeringen presenterat inte kommer att fungera i praktiken.
– Även om förbudet mot hundkött har trätt i kraft, kämpar både regeringen och civilsamhället fortfarande med hur man ska rädda de hundar som finns kvar. Ett område som fortfarande känns bristfälligt är diskussionen kring de hundar som har lämnats kvar, säger Lee Sangkyung vid Humane World for Animals Korea till BBC.
Få vill ta emot hundarna
Enligt BBC är regeringens plan att de omhändertagna hundarna ska placeras eller adopteras bort, men många av hundarna är stora raser som klassas som farliga enligt sydkoreansk lag, något som gör att få stadsbor är villiga att ta emot dem.
Staten vill dessutom skynda på uppfödare att göra sig av med sina hundar och erbjuder därför cirka 4 200 kronor per hund till de uppfödare som frivilligt stänger sina gårdar i förtid, enligt TV4.