Sörjde sonen för länge - fick böter

- 04/08/2009, 12:44 -

Kvinnan fick betala böter för att hon satt tio minuter för länge vid sin sons kista.

En sörjande mor i Storbritannien blev ålagd att betala drygt 1 000 kronor i böter efter att hon spenderat för lång tid med att ta farväl av sin fem veckor gamla bebis.

Terrie Rouse, 32, blev dömd till böter eftersom hon, efter begravningen av sonen Zane, satt vid hans kista tio minuter efter att begravningstiden gått ut.

– Kyrkoherden frågade mig om jag ville ha lite mer tid att säga farväl. Jag satt vid kistan i tio minuter och berättade för min son hur mycket jag älskar honom och bad honom att inte vara rädd.

Men kyrkoherden ville ha betalt för att modern hade fått sörja i ytterligare tio minuter.

– Terrie grät hysteriskt. Hon ville bara ha några extra minuter att säga adjö till vår älskade lille pojke. Hur kan någon vara grym nog att ta betalt för det, frågar sig Zanes far Lee Smythe.

Kyrkoförsamlingen har nu dragit tillbaka sin begäran på grund av "förmildrande omständigheter".

– Vi förstår att mer tid kan behövas ibland så familjer erbjuds möjligheten att boka extra tid om de vill. Det betyder att man, för begravningar där man inte begärt mer tid, automatiskt tar ut avgiften. Men när vi fick klart för oss att det fanns förmildrande omständigheter så återbetalade vi, naturligtvis, pengarna. Det säger en talesman för församlingen till Miltonkeynes.

Lagligt katanvändande i Storbritannien:

Skrivet av: