Präst gängade sörjande kvinna

Kvinnan sörjde sitt döda barn, prästen såg sin chans och tog den.


Kvinnan hamnade i chocktillstånd när hennes barn avled år 2002. Hon sökte stöd hos sin församlingspräst för själavård och hjälp med begravningen. Prästen hade emellertid en egen agenda – sex.

Det var mycket "tjafs och sexprat" enligt anmälan, och "han tryckte sig och hade sig", skriver Aftonbladet. Efter att prästen legat i och tjatat gick kvinnan till slut med på sex. Något som hände vid två tillfällen, 2002 och 2004. Prästen gjorde ett nytt försök att få till det 2008 men då sade kvinnan ifrån.

– Tanken på att jag inlåtit mig med honom gav mig känslor av ånger och motvilja, säger hon i anmälan, uppger Aftonbladet.

Prästen själv nekar till att det skulle handla om sexuellt utnyttjande. Domkapitlet i Lund har dock valt att gå på den kvinnans linje och ålägger honom en prövotid på tre år.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.

Man död i villabrand

En man i 65-årsåldern har avlidit i en brand i en villa i Älvsjö i Stockholms kommun.

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

1 timme sedan
En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.