Lillebror kan stoppas från begravning

Misstänks ha mördat sin 19-åriga syster.


YSTAD. Det var i början på augusti som en 19-årig kvinna hittades mördad på en gård i Sjöbo i södra Sverige.

Polis har i flera veckor misstänkt att det är kvinnans 15-årige bror som ligger bakom dådet och han har hållits isolerad från sin familj i tre veckor på grund av spaningsskäl.

Nästa vecka kommer systern att begravas. Men det är oklart om 15-åringen får närvara vid jordfästningen. I dag kommer Ystads tingsrätt att fatta beslutet.

En läkarundersökning av pojken genomfördes under gårdagen och resultaten kommer i nästa vecka. Pojken har en funktionsstörning vilket gör att han inte befinner sig på samma mentala nivå som en vanlig 15-åring.

Familjen har beskrivit pojken som destruktiv mot både djur och syskon, enligt GT. Pojken fortsätter att neka till brott.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens vägg har rasat

En bit av en vägg i byggnaden Børsen i Köpenhamn har rasat, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff. Det var väntat, säger han.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

1 timme sedan
Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

1 timme sedan
Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.