Fransmän lever längst

Har dessutom längre betald semester och låga priser på mat och bensin.


STORBRITANNIEN. Brittiska arbetare arbetar längre och dör tidigare än sina europeiska grannar. Det visar en studie som gjorts av sajten uSwitch.

Studien baseras på befintligt material från tidigare undersökningar av europeiska länders livsstil och levnadsomkostnader.

I uSwitchs undersökning granskades Frankrike, Danmark, Spanien, Holland, Tyskland, Polen, Italien, Sverige och Storbritannien.

Och resultaten visade att fransmännen har det rätt bra ställt. De pensionerar sig tidigare, har mer betalt semester och lever längre än befolkningen i de övriga länderna. Dessutom har de några av de lägsta priserna på alkohol, el, mat och bensin av de undersökta länderna.

Men trots att britterna tjänar mer pengar än sina europeiska grannar så har de betydligt högre levnadsomkostnader.

– Vi tjänar onekligen mer än våra europeiska grannar, men inkomsten räcker bara till ett tak över våra huvuden, att hålla huset varmt och mat på bordet, säger Ann Robinson vid uSwitch, enligt News.

De har även sämre hälsa och får inte lika mycket sol som övriga länder. Levnadsstandarden förväntas sjunka ytterligare på grund av lågkonjukturen som har resulterat i över 2,5 miljoner arbetslösa britter.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!