Svensk affärsman försvunnen i Kambodja

Hotelldirektör har varit borta sedan i torsdags. Död västerlänning hittad.


KAMBODJA. En svensk affärsman i 45-årsåldern rapporteras försvunnen i Phnom Penh, Kambodja. Sedan i torsdags har han varit försvunnen från sitt hotellrum i huvudstaden. Samtidigt påträffades en västerlännings döda kropp, som ännu inte är identifierad, under fredagen.

– Vi har information om att en svensk medborgare är anmäld försvunnen och att det är ett polisärende. Sedan har sektionskontoret i Phnom Penh meddelat att en vit manskropp har hittats, men den har inte identifierats, säger Camilla Åkesson Lindblom på UD:s pressjour till Dagens Nyheter.

Svensken har bott i Kambodja i flera år och driver en egen hotellverksamhet i kuststaden Sihanoukville. Mannens bror berättar att 45-åringes kassaskåp ska ha varit öppet och att rummet var tömt på värdesaker, skriver Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.