Fängelsestraff för hiv-spridning

De spred hiv på sexfester. Nu får de skaka galler i fem och tio år. (TT)


Tre nederländska män dömdes på onsdagen till fängelsestraff för att medvetet ha spridit hivvirus på sexfester. De två huvudmännen, 50 och 35 år, dömdes till nio respektive fem års fängelse för försök till grov misshandel.

Männen, som själva är hiv-positiva, arrangerade sexpartyn i staden Groningen som de annonserade om på internet. Där drogade de deltagarna innan de våldtog dem eller injicerade dem med smittat blod.

– De ville smitta andra människor med hiv. Men de dömdes endast för försök, eftersom expertvittnesmålet inte räckte för att bevisa att deras handlande orsakade hiv-infektionerna på tolv av de fjorton målsägandena, sade domstolen taleskvinna, Loes Kiezedrink.

Den tredje mannen, 49 år, dömdes till 18 månaders fängelse.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.