Palin kan splittra republikanerna

Sarah Palin kan tänka sig att ställa upp som oberoende presidentkandidat för den yttersta högern.


WASHINGTON D.C. Tea Party Nation är en ny samling amerikanska ärkekonservativa. Som söker sina rötter långt bak i tiden. 

The Boston Tea Party är den avgörande historiska händelse när amerikanerna gjorde uppror mot de brittiska kolonisatörerna - och i protest mot tullarna som britterna infört vräkte en telast överbord i Boston 1773. 

Dagens tea party-aktivister vill ha låga skatter, ett starkt försvar, rätt att bära vapen och gilllar inte bögar eller abort.

De älskar däremot Sarah Palin - republikanernas färgstarka vicepresidentkandidat i valet 2008 och guvernör i delstaten Alaska.

Och kärleken tycks vara besvarad.

Sarah Palin är huvudtalare på det första nationella tea party-konventet någonsin i Nashville, Tennessee den 4 februari 2010. Hennes framträdande där tolkas av vissa som att hon fortfarande är inne på att göra comeback som republikanernas presidentkandidat i valet 2012.

Andra som att hon kan tänka sig att splittra det republikanska partiet.  Och på en direkt fråga från Fox News om hon kan tänka sig att ställa upp som oberoende kandidat för Tea Party-rörelsen svarar Palin själv - varken ja eller nej. 

Skulle republikanen och mormonen Mitt Romney - som ställde upp i de republikanska primärvalen mot John McCain - bli republikanernas förstaval finns alltså en möjlighet att Sarah Palin splittrar den amerikanska högern och ställer upp som oberoende kandidat med Tea Party-rörelsen i ryggen. 

Det kan bara betyda en sak.

Ett brett leende över president Barack Obamas läppar.

Senaste nytt

Israel: 450 terrorister anställda av FN-organ

Exportlyft i Mellanöstern trots koranbränningar

Förra årets koranbränningar i Sverige skapade stor ilska i den muslimska världen. Trots detta var Mellanöstern den snabbast växande exportmarknaden för svenska företag 2023, enligt Business Sweden.

Polisen rapporterar om brand, Alingsås

1 timme sedan
"SOS får larm om en lägenhetsbrand på Södra Ringgatan, Alingsås.", skriver polisen på sin hemsida.

Fem skadade efter explosion i södra Stockholm – lägenhetsdörr bortsprängd

1 timme sedan
Det har inträffat en explosion i Fagersjö i södra Stockholm.

Polisen rapporterar om detonation, Stockholm

1 timme sedan
"Larm om explosion i Fagersjö.", skriver polisen på sin hemsida.

Fyra gripna för terrorplaner i Bryssel

1 timme sedan
Belgisk polis har gripit fyra personer misstänkta för att ha planerat ett terrordåd mot ett kulturcenter i centrala Bryssel, Le Botanique.