Hillary Clinton vill dricka kaffe med Palin

- 15/11/2009, 17:20 -

Utrikesministern positiv till förra Alaskaguvernörens invit.

USA. Utrikesminister Hillary Clinton har aldrig pratat med den mest omdiskuterade kvinnan i den amerikanska politiken. Van vid att polarisera kan hon trots detta tänka sig att ta en fika med förra Alaskaguvernören och vicepresidentkandidaten Sarah Palin.

Clinton kom med inviten i söndagens sändning av NBC:s Meet The Press, där David Gregory frågade om hon planerade att läsa Palins nya bok Going Rouge.

– Jag skulle absolut se fram emot att ta en kaffe med henne. Jag har aldrig träffat henne, och jag tror att det skulle vara väldigt intressant att sätta sig ned och prata med henne. Jag har mer än vad som är anständigt att läsa, men av förklarliga skäl kommer det att vara en hel del uppståndelse under nästa vecka när hennes bok kommer. Och jag är säker på att jag kommer att få ta del av vissa utdrag, och delar av intervjuer. Men jag är redo att ta en kaffe, sa Hillary Clinton, enligt Politico.com.

I sin bok får Clinton en hel del beröm av Palin för sättet som hon valde att driva sin presidentvalskampanj:

"Skulle jag och utrikesminister Clinton någonsin sätta oss ned över en kopp kaffe? Jag vet att vi skulle vara totalt oeniga i många frågor, men jag är beredd att lyfta på hatten för hennes hårda arbete under kampanjen 2008."

Skrivet av: