Sarah Palin talar till den asiatiska världen

Vicepresidentkandidaten Sarah Palin bygger sitt varumärke från Hong Kong.


Åtskilliga toppstrateger och spinndoktorer har dömt ut förre vicepresidentkandidaten och Alaskaguvernören Sarah Palin. Men hon har redan gjort flera nyckelrekryteringar inför sitt tal i Hong Kong, som kan bli hennes stora internationella avstamp.

Palin kommer att göra sitt första tal utanför USA i Hong Kong inför 1 000 investerare från hela världen under onsdagen. Talet kommer att hållas vid CLSA Investors' Forum och kommer att beröra ekonomi, aktuella politiska frågor. Forumet har tidigare gästats av talare som Bill Clinton och Al Gore, skriver Politico.com.

Mer specifikt kan Palin ta upp finanskrisen, sjukvårdsreformen, Afghanistanfrågan och inställningen till Kina och Östasien.

Hon har redan värvat Randy Scheunemann, som var utrikespolitisk rådgivare till John McCain - republikanernas presidentkandidat i valet 2008 och Palins parhäst.

Sheunemann har varit ytterst kritisk mot Barack Obamas nya ton i utrikespolitiken där han visat "undfallenhet" mot Ryssland genom att till exempel backa i frågan om ett europeiskt missilförsvar.

Det är oklart hur mycket Palin får betalt för att hålla talet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.