Barnen beter sig som djur

Ny undersökning: britter ser ungdomar anta djuriska beteenden.


LONDON. Allt fler barn och ungdomar börjar bete sig som djur. Det är i varje fall britternas uppfattning. Det har gått så långt att mer än hälften av befolkningen anser att deras barn börjar anta djuriska beteenden, och flera tror att de innebär en ökande livsfara mot vuxna och andra.

– Det är skrämmande att ord som "djur", "vild" och "ohyra" används som daglig hänvisning till barn. Det här är inte hänvisningar till en liten grupp barn, utan representerar den allmänna uppfattningen av alla barn, säger Martin Narey, chef på välgörenhetsorganisationen Barnado's.

Under de senaste åren har oro över brittiska barns beteenden aktualiserats och blivit en politisk fråga. De senaste årens rapportering kring barn och ungdomar involverade i brott och antisocialt beteende har spelat en roll. På samma gång har antalet tonåringar som blir mördade, eller begår mord ökat. 28 ungdomar har dött hittills på Londons gator i år, skriver gulfnews.com.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

FN-granskning av krigsbrott i Etiopien avslutas

1 timme sedan

Toves familj kritisk mot rättegången: ”Måste fokusera på vad det här handlar om”

1 timme sedan
När Tove-fallet prövas i hovrätten har fokus hamnat på helt fel saker. Det säger målsägarbiträdet Uno Karlsson som representerar Toves familj.

Bilexporten ökar – skrotbilarna kvar i Sverige

1 timme sedan
Rekordsvag krona leder till ökad försäljning av begagnade bilar till utlandet. De äldre bilarna blir kvar på hemmaplan vilket kan leda till sämre säkerhet och större utsläpp.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Sundsvall

1 timme sedan
"Norrmalm, berusad man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Över 100 frihetsberövade för påskupplopp

1 timme sedan
Ytterligare fyra personer har frihetsberövats efter det våldsamma upploppet i Sveaparken i Örebro på långfredagen i fjol, skriver polisen på sin hemsida.

Principer eller hämnd för Trumpanhängaren Gaetz?

1 timme sedan
Var det en personlig vendetta – eller handlar det enbart om politisk övertygelse? Frågan cirkulerar i Washington DC efter Floridarepublikanen Matt Gaetz historiska avsättning av talman Kevin McCarthy.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.