Mousavi varnar regimen i Iran

Irans oppositionsledare höjer insatsen och utmanar Ahmadinejad och Khamenei i ovanligt skarpa ordalag.


TEHERAN. Den iranske oppositionsledaren Mir-Hossein Mousavi uppgavs häromdagen ha flytt den iranska huvudstaden alternativt ha blivit arresterad.

Teheranpolisen förnekade bestämt att de hade för avsikt att gripa oppositionens företrädare och därmed göra dem till martyrer.

Oppositionen förnekade med samma iver att Mousavi skulle ha lämnat huvudstaden.

Nu träder den gröna revoltens ledare fram personligen. Och är ovanligt tydlig med en skarp varning till regimen.

"Jag är inte rädd att dö för folkets skull. . . Verbalt våld kommer att leda till revolt. . . vallagen måste ändras och politiska fångar måste friges", konstaterade han på fredagen i ett uttalande på sin webbsajt Kaleme.

I går på nyårsafton avlossade iransk polis tårgas på demonstranter som samlats i centrala Teheran för att protestera mot regimen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man mördade bekant med sparkar och slag

Insats på polisstation – misstänkt handgranat

En stor insats pågår på Flemingsbergs polisstation i Stockholm. Enligt flera medier ska det röra sig om en handgranat som påträffats.

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Broraset i amerikanska Baltimore kan få mångmiljardkonsekvenser för försäkringsbranschen. Den bedömningen gör försäkringsbolaget Lloyd's vd.

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

1 timme sedan
Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).