Tisdag 27 Sep
Stockholm

Michelle Obama rasar mot djurvänner

Michelle Obama bär inte päls.
1 av 2
Michelle Obama bär inte päls. Foto: Susan Walsh/AP/Scanpix
2 av 2

USA:s första dam läxar upp djurrättsorganisationen Peta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

WASHINGTON. Den publicitetskåta djurrättsorganisationen Peta har fått en skarp reprimand - direkt från Vita huset.

Djurvännerna har nämligen olovligt använt en bild på presidenthustrun Michelle Obama i ett montage där hon tillsammans med programledaren Oprah Winfrey, modellen Tyra Banks och countrysångerskan Carrie Underwood gör reklam för Peta under parollen "Fur-free and fabulous" (pälsfri och fantastisk).

Övriga tre kändisar har officiellt ställt sig bakom Petas antipälskampanj. Men som presidenthustru är det svårare för Michelle Obama att göra samma sak.

Många amerikanska väljare bär trots allt päls.

Visserligen har Mrs Obamas pressekreterare, Semonti Mustaphi, uppgett att presidenthustrun inte bär päls, men Peta har ändå fått en varning av Vita huset.

Peta säger sig däremot inte ha någon avsikt att avlägsna affischen.

- Vi har inte bett Vita huset att stödja kampanjen eftersom de inte kan göra det. Men faktum är att Michelle Obama har uttalat att hon inte bär päls och vi vill att världen ska få veta att i Petas ögon gör det henne ganska fantastisk, säger organisationens amerikanska ordförande Ingrid Newkirk.

När Barack Obama förra året fångades på film när han slog efter en fluga under en teveintervju tyckte Peta i ett uttalande att också "de konstigaste, minsta och minst sympatiska djur kräver människors medlidande".

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.