Söndag 14 Aug
Stockholm

David Cameron vill stoppa invandringen

Storbritanniens konservative oppositionsledare David Cameron vill hejda invandringen för att hålla den brittiska befolkningen under 70 miljoner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Toryledaren David Cameron, som enligt opinionsmätningarna är på god väg att bli Storbritanniens nästa premiärminister, vill sätta punkt för invandringen.

Det konservativa partiets ledare vill hålla den brittiska befolkningen under 70 miljoner och menar att det inte är "orealistiskt" att reducera invandringen till 1990-talets nivåer.

De nuvarande siffrorna är för höga, menar Torypartiets ledare.

David Camerons uttalande kom i anslutning till att ärkebiskopen av Canterbury, Lord Carey of Clifton, uppmanade politikerna att begränsa antalet invandrare till 40 000 om året. Delvis för att skydda Storbritanniens kristna identitet.

Cameron tycker inte att den brittiska befolkningen ska överskrida 70 miljoner men menar att han framför allt vill lätta på trycket som den offentliga sektorn utsätts för av en stor befolkningstillväxt.

- Under det senaste decenniet har invandringen vissa år legat på nivåer om 200 000, vilket skulle innebära en tillväxt på två miljoner utslaget på tio år. Det tycker jag är för mycket, sa David Cameron i Andrew Marr Show på BBC One.

 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.