Fritidsresor ställer sitt fraktutrymme till förfogande för de hjälporganisationer som har sändningar på väg till Haiti.
1 av 3
Fritidsresor ställer sitt fraktutrymme till förfogande för de hjälporganisationer som har sändningar på väg till Haiti. - Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX
En kvinna på Haiti står mitt i ruinerna.
2 av 3
En kvinna på Haiti står mitt i ruinerna. - Foto: Gregory Bull/AP/Scanpix
Tre miljoner har på ett eller annat sätt drabbats av katastrofen.
3 av 3
Tre miljoner har på ett eller annat sätt drabbats av katastrofen. - Foto: Ricardo Arduengo/AP/Scanpix

Fritidsresor vill transportera hjälp till Haiti

Fritidsresor ställer upp med fraktutrymme för hjälporganisationer som vill skicka förnödenheter till katastrofdrabbade Haiti.


Fritidsresor ställer ledigt fraktutrymme till förfogande för de biståndsorganisationer som vill skicka hjälpsändningar till jordbävningsdrabbade Haiti.

Fritidsresors eget flygbolag TUIfly Nordic erbjuder nordiska hjälporganisationer att nyttja ledigt fraktutrymme på flyg till Dominikanska Republiken, det katastrofdrabbade Haitis betydligt mer lyckligt lottade grannland.

Totalt rör det sin om fraktutrymme för fem ton material per flygning.

Varför gör ni det här?

- Därför att vi har flygningar till Dominikanska republiken och det ligger så nära och då tyckte vi att vi kan hjälpa till med att få dit hjälp om det finns behov, säger Jim Höfverberg på Fritidsresor till Nyheter24.

Har ni fått någon respons från hjälporganisationer?

- Vi har precis gått ut med det här och vi håller aktivt på att kontakta organisationerna just nu.

Fritidsresors flyg landar på flygplatsen Bahía de Samaná på Dominikanska republiken och de hjälporganisationer som vill använda Fritidsresors fraktutrymmen måste ha någon person på plats där som tar emot hjälpsändningarna.

Fritidsresor har drygt 400 svenska resenärer på Dominikanska Republiken.

Jordbävningens epicentrum i Haiti låg drygt 500 kilometer från resmålet i grannlandet Dominikanska republiken - en sträcka som motsvarar avståndet mellan Stockholm och Oslo.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.