Fredag 14 Maj
Stockholm

Svagare viner kan sänka cancerrisker

Cancerforskare vill att vinleverantörerna ska förändra sin produkt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Folk som dricker tioprocentiga viner i stället för 14-procentiga kan löpa mindre risk att få cancer.

Det visar en studie som World Cancer Research Fund (WCRF) gjort. Därför efterlyser de nu fler svagare viner.

Särskilt viktigt är det för de som dricker ett glas vin eller mer dagligen.

Bäst är dock att hålla sig till alkoholfria drycker.

– Från ett cancerförebyggande perspektiv är det bäst att inte dricka alls, säger doktor Rachel Thomson på WCRF.

Men den förändringen tror hon inte är realistisk. Därför är alkoholsvagare viner ett viktigt steg.

– Det kan kännas som en liten sak att göra den här förändringen men det kan ha en ordentlig påverkan på cancerrisken, säger hon till BBC.

 

Kommentera
Kopiera länk
Dela