- Foto: Keith Srakocic/AP/Scanpix

Fel sparka McDonald's-anställd som bjöd på ost

Att bjuda på ost är inte skäl nog att sparkas.


LEEUWARDEN. En kvinna anställd på McDonald's i Holland sparkades i mars 2009 för att ha bjudit på ost.

Det var när en kollega till kvinnan beställde en hamburgare, och bad om en skiva ost på hamburgaren, som den anställde begick sitt misstag. Hon lade till ostskivan utan att ta extra betalt.

Ett oacceptabelt agerande, menade McDonald's och gav kvinnan sparken. Hon skulle i stället ha tagit betalt för en cheeseburgare, menade hamburgerrestaurangen.

Nu har arbetsrättsdomstolen i Leeuwarden beslutat att McDonald's gjorde fel. I stället för avsked borde kvinnan fått en skriftlig varning.

McDonald's ska nu ersätta kvinnan med motsvarande 40 000 kronor.

"Det var ju bara en skiva ost" konstaterar rätten i sin dom, enligt BBC.

/
/
/
Senaste nytt

Amazon återbetalar gästarbetare i Saudiarabien

Hamnanställd åtalas för kokainsmuggling

En anställd i Helsingborgs hamn åtalas tillsammans med två andra för kokainsmuggling till Helsingborg. 195 kilo kokain har beslagtagits i containrar i Nederländerna och Sverige. Därtill har beslag av ytterligare narkotika och vapen gjorts i utredningen.

SJ svarar på hårda kritiken: Därför är tågen ALDRIG i tid

Sveriges tågtrafik har under det senaste halvåret varit under all kritik. Nyheter24 har pratat med SJ för att nysta i problemet – varför strulade egentligen tågen i vintras?

Så blir vädret under Vasaloppet: "Blöt och blåsig start"

Vasaloppsveckan närmar sig med stormsteg och det är många som ska till Mora. Nyheter24 har sammanställt hur veckans väderprognos kommer se ut.

Hopp om ljusning i tysk ekonomi

Utsikterna för affärsklimatet i Tyskland ljusnar något, enligt ett index från analysinstitutet Ifo.

Hantverkare drar sig ur guldtvist

Guld och platina till ett värde av elva miljoner kronor hittades i oktober av två hantverkare i ett nyinköpt hus i Mölndal.