- Foto: Johan Nilsson/Scanpix

FBI grep modemkapare som erbjöd gratis uppkoppling

Kan få 20 års fängelse.


MASSACHUSETTS. 26-årige Matthew Delorey i New Bedford har gripits misstänkt för bedrägeri och dataintrång.

Han riskerar nu 20 år i fängelse och 1,8 miljoner kronor i böter för att ha sålt modifierade modem som ger gratis tillgång till internet.

Delorey drev tidigare en webbsida där modifierade modem såldes och greps sedan han sålt ett modifierat modem till en FBI-agent som arbetade undercover.

Brottet består i att de omgjorda modemen lurar hårdvaran att ett abonnemang finns alternativt använder någon annans abonnemang.

Matthew Deloery är den andra på kort tid att gripas av FBI för modemkapning och den amerikanska federala polisen har bestämt sig för att ta krafttag mot just den typen av brottslighet, uppger Computerworld.

 

/
/
Senaste nytt

Arbetslösheten i Norge ökar – 3,9 procent

Österrikare släppt från fängelse i Afghanistan

En österrikisk 84-årig man med högerextrema kopplingar har släppts efter nio månader i fängelse i Afghanistan.

Börsen ser ut att inleda veckan nedåt

Det pekar nedåt i terminshandeln på IG Markets inför Stockholmsbörsens öppning på måndagen. Trenden är den samma i terminshandeln på ledande Europabörser.

Polisen i Huddinge rapporterar om trafikolycka

"Polis och ambulans kallas till Kungens kurvaleden/Videgårdsvägen me anledning av en trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Bidragsstopp: Jakt på stenmård kan upphöra

Miljoner har satsats på att försöka utrota stenmården, men nu har Naturvårdsverket avslutat finansieringen av projektet, rapporterar Kristianstadsbladet.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Vetlanda

"En till sjukhus efter olycka.", skriver polisen på sin hemsida.