Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mamman skar halsen av sina barn

Nyheter | 26/11/2008 07:18

Familjen räddades från att drunkna i den iskalla floden i Iowa. Ett år senare åtalas mamman i familjen för mord och mordförsök på sina barn.

Fyra personer riskerade sina liv och kastade sig i det iskalla vattnet för att rädda en mamman och hennes två söner från att dö i december förra året. Den iskalla Iowa River höll på att sluka dem.

Nästan ett år senare åtalas 35-åriga Michelle Kehoe för att ha mördat sin tvåårige son och för mordförsök på sin sjuåring i slutet av den 27 oktober i år. Den yngste pojken hittades död utanför familjens bil och sjuåringen, som fortfarande levde, fördes omedelbart till sjukhus.

Den äldre sonen berättade senare att mamman tejpat för hans mun och ögon med silvertejp och sedan skurit i hans hals med en kniv. Sedan gav hon sig på sin lilla tvååring och lät sjuåringen höra skriken från sin lillebror tills han tystnade.

Händelserna skakade det lilla samhället Coralville i delstaten Iowa i USA och många frågar sig varför.

– Det naturliga är att förutsätta psykisk sjukdom, för varför skulle en mor döda sina egna barn? Det kan mycket väl röra sig om en vansinnesdåd, men det behöver inte alltid vara så. Helt friska människor kan göra hemska saker och de händer, varje dag, säger professor Laurie Levenson, till CNN.

Efter den dramatiska händelsen vid floden året innan, kom de fyra räddarna mycket nära familjen. Tre månader efter att dessa hjältar fick ta emot ett pris för sin tapperhet åtalas mamman, Michelle Kehoe, i dramat för mord och mordförsök på sina egna barn. Nu kommer chocken efter att den obehagliga sanningen om händelsen uppdagas.

– Vi räddade ju mamman och hennes söner i december förra året, sa en av de omtumlade räddarna till en lokaltevestation, enligt CNN.

Michelle Kehoe uppgav först att en främling attackerat henne och hennes söner men erkände samtidigt att hon inhandlat en kniv och silvertejp tidigare, utan att kunna förklara varför.

– Hon kunde inte förklara varför hon gjort det. Hon uppgav att hon ville dö eller låsas in så att hon inte kan skada någon mer, säger polisen vid distriktet Buchanan County, enligt Press-Citizen.

Kehoe anhölls den 15 november efter att ha vårdats på sjukhus för skador hon uppgivit att en "främling" orsakat henne vid den påstådda attacken den 27 oktober. Enligt polisförhören ska ha Kehoe ha planerat att döda sina barn. Hon väntas nu dömas till livstids fängelse för mordet på sin tvåårige son och mordförsök på sin sjuåring, skriver CNN.

Skrivet av: