...Barack Obama.
1 av 3
...Barack Obama. - Foto: Tim Sloan/AP/Scanpix
2 av 3
- Foto: Ed Reinke/AP/Scanpix
Sarah Palin gick till hårt angrepp mot...
3 av 3
Sarah Palin gick till hårt angrepp mot... - Foto: Ed Reinke/AP/Scanpix

Sarah Palin: En ny revolution i görningen

Republikanernas fixstjärna - den tidigare vicepresidentkandidaten Sarah Palin - tror på en ny amerikansk revolution.


Tea Party-rörelsen

Tea Party-upproret inleddes under 2009 och samlade hundratusentals anhängare som demonstrerade mot Big Government - den stora staten - i allmänhet och den demokratiske presidenten Barack Obama i synnerhet.

Rörelsen tar avstånd från statliga stimulanspaket och högre skatter.

Namnet syftar på The Boston Tea Party - en milstolpe i den amerikanska historien när de amerikanska nybyggarna gjorde uppror mot de brittiska kolonisatörernas skattepålagor.

Startskottet för rörelsen var den högerpopulistiske radioprofilen Rush Limbaughs fräna kritik mot ett stort statligt stimulanspaket under 2009.

Om du vill du höra intervjun med Aron Modig i sin helhet lyssna på Tala till punkt på lördag klockan 12.00 i Radio 1.

NASHVILLE. Den före detta Alaskaguvernören och vicepresidentkandidaten Sarah Palin framträdde på den högerpopulistiska gräsrotsrörelsen Tea Partys första nationella konvent i Tennessee och varnade det republikanska partiet för att inte ta den allt starkare Tea Party-rörelsen på allvar.

- Rörelsen handlar om folket. Och står för politikens framtid, sa Sarah Palin.

Hon talade också om en ny amerikansk revolution som gryr över hela USA.

- Detta är rörelsen och Amerika är redo för en andra revolution och ni är en del av detta, sade hon inför jublande anhängare.

Palin gick förstås också till hårt angrepp mot president Barack Obama och menade att han inte kan skilja på vän och fiende i utrikespolitiken.

Palin kritiserade också hans sätt att sköta affären med juldagsbombaren Umar Faouk Abdulmultallab.

- När man behandlar det här som vore det bara en fråga för polisen försätter man vårt land i stor fara. För att vinna kriget behöver vi en överbefälhavare. Inte en juridikprofessor som står och föreläser, sa Sarah Palin inför Tea Party-anhängarna.

Hon ville däremot inte bekräfta några ambitioner på att utmana Obama om makten i nästa presidentval.

- Vi behöver inte utse en ledare som om vi alla vore en skock får, som letar efter en ledare som kan utveckla den här rörelsen, sa Palin.

 

/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

På torsdag nästa vecka kan 63 000 anställda inom vården gå ut i övertids- och nyanställningsblockad. Vi jobbade tre miljoner övertidstimmar förra året vilket motsvarar ungefär 1 800 extra heltidsanställda. Vi kommer inte täcka upp för det längre, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i krock i Norrköping.", skriver polisen på sin hemsida.